Hyppää sisältöön

Karjalan prikaati kotiuttaa 1489 taistelijaa reserviin

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 14.12.2017 14.41
Tiedote

Karjalan prikaati kotiuttaa tänään 1489 varusmiestä, joista naisia on 23. Seuraava saapumiserä 1/18 aloittaa palveluksen 8.1.2018. Ensimmäinen valmiusyksikkö valmistui tänään ja luovutti valmiusvuoron seuraaville.

 

Maavoimien komentaja jakoi Valmiusyksikön kolikon ensimmäisen Karjalan prikaatin reserviin siirtyvän valmiusyksikön taistelijoille tänään torstaina 14.12.2017. Hän piti puheen kotiutuville ja seuraavalle valmiuden vastaanottavalle Karjalan prikaatin valmiusyksikölle. - Valmiuden pitää olla jokapäiväistä. Valmiusyksikkö on puolustuksemme keihäänkärki. Olkaa ylpeitä koulutuksestanne, jolla olette luoneet historiaa Maavoimiin. Aikoinaan käytetyn puolustuksen etuvartio on muunnettu nykypäivään sopivaksi valmiusyksiköksi, jonka perusperiaate on täysin sama, olla valmiina tässä ja nyt, sanoi maavoimien komentaja, kenraalimajuri Petri Hulkko. Hän jakoi yksikön kouluttajien ja päälliköiden kanssa valmistuneelle joukolle Valmiusyksikön kolikon, joka sitoo valtakunnallisesti valmiusyksiköt yhteen ketjuun. - Ottakaa kolikot vastaan ylpeydellä ja olkaa merkin arvoisia, sanoi kenraalimajuri Hulkko lähettäen joukon reserviin. Kolikon nuoli kuvaa nopeutta ja liekit iskuvoimaa.

Valmiusyksikön komentaja, everstiluutnantti Jami Virta puhutteli myös reserviin siirtyvää ja valmiuden vastaanottavaa yksikköä. - Palautekyselyn mukaan tästä yksiköstä siirtyy reserviin taistelijoita, joilla on erittäin korkea maanpuolustustahto. Palautteessa on ollut myös kehitettäviä asioita, jotka tulemme käyttämään hyväksemme tulevien valmiusyksiköiden koulutuksessa. Uran suunnassa kuljemme, Kaarti päälle!, sanoi everstiluutnantti Jami Virta.

-Pitäkää perintöä yllä. Yhteishenkeä ja joukon charmia, lähettävät terveiset seuraavalle valmiusyksikölle Petri Aho (Vantaa) ja Jouni Painio (Helsinki) 1. Pioneerikomppaniassa palvelleet kotiutuvat valmiusyksikköläiset.

Maavoimien komentaja, kenraalimajuri Petri Hulkko kävi onnittelemassa myös aliupseerikurssilaisia heidän päätösjuhlassa.

Upseerikokelaat ylennettiin ja palkittiin juhlallisesti. Läheisiä osallistui juhlalliseen päivään.

 

´