Hyppää sisältöön

Reilu 700 alokasta antoi sotilasvakuutuksen tai vannoi sotilasvalan Santahaminassa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 16.2.2018 20.02
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin 1/18 saapumiserän alokkaat antoivat sotilasvakuutuksen tai vannoivat sotilasvalan tänään Santahaminassa. Kaartinjääkäriksi nimitettiin 711 alokasta, joista 38 suorittaa naisten vapaaehtoista asepalvelusta.

Kaartin jääkärirykmentin 1/18 saapumiserän sotilasvakuutus- ja -valatilaisuutta vietettiin tänään talvisessa pakkasillassa Santahaminassa. Tilaisuuteen osallistui toista tuhatta vierailijaa.

Sotilasvalalla on Puolustusvoimissa vahva, vuosisatoja vanha perinne, jossa valan vannoja lupaa palvella isänmaataan rehellisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä puolustaa sen koskemattomuutta Jumalan nimeen. Sotilasvakuutus on uskonnollisessa suhteessa neutraali, kunnian ja omantunnon kautta tapahtuva vakuuttamisen muoto. Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Ahti Kurvinen painotti omassa puheenvuorossaa vakuutuksen ja valan olevan ennenkaikkea lupaus alokkaalle itselleen.

Sotilasvakuutus- ja -valapäivä on yksi palvelusajan kohokohta, johon osallistuu varusmiesten lisäksi myös heidän omaisia ja ystäviä. Sotilasvalan antamisen yhteydessä laulettiin perinteisesti valalaulu "Kuullos pyhä vala" Kaartin soittokunnan säestämänä.

Juhlapäivä alkoi sotilasvakuutuksen antamisella esikunnan edustalla. Kuvassa alokkaat ovat juuri ryhmittäytyneet ja valmistautumassa sotilasvakuutuksen antamiseen.

Kaartin jääkärirykmentin sotilaspastori Risto Kaakinen mainitsi puheessaan useampaan otteeseen Cheekin Sinuhe-kappaleesta tutut sanat "me mennää selkä vasten selkää", joka kuvaa tiimipelin tärkeyttä myös asepalveluksessa.

Sekä sotilasvakuutuksen että sotilasvalan kaavan esilukijana toimi Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Minna Karhunen.

Sotilasvakuutuksen ja sotilasvalan jälkeen suoritettiin ohimarssi. Ohimarssin otti vastaan Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Ahti Kurvinen yhdessä Minna Karhusen kanssa.

´