Hyppää sisältöön

Repo 217 -harjoitukseen osallistujat!

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 27.11.2017 17.26
Uutinen

Kaakonkulman yhtymäharjoitus on joulukuussa kotiutuvien varusmiesten ja -naisten näytön paikka. Takana ovat perus- ja erikoiskoulutuskausien koulutus ja harjoitukset. Joukkokoulutuskauden tais-telu- ja taisteluampumaharjoitukset ovat valmistaneet teidät toimimaan sodan ajan joukkona. Har-joittelemme toimintaa aiempaa suuremmassa tilanne- ja joukkokehyksessä sekä vaativissa sää- ja valaistusolosuhteissa. Nyt mitataan osaamista ja kykyä toimia yhdessä.

Harjoituksen teemana on aselajien yhteistoiminta puolustus- ja hyökkäystaistelussa. Joukoille ja johtoportaille annetaan tilanteen mukaisia tehtäviä, joiden onnistunut toteuttaminen edellyttävät tiivistä yhteistoimintaa eri joukkojen ja johtoportaiden välillä. Opetettujen perustaistelumenetelmien hallinta ja niiden soveltaminen kertovat paljon joukon suorituskyvystä. Nyt on aika näyttää joukkojen taistelutaito ja kyky täyttää vaativat taistelutehtävät yhdessä.

Joukon johtaja vastaa sekä omasta että joukkonsa toimintakyvystä. Olosuhteet ja vaativat tehtävät tulevat haastamaan niin johtajat kuin miehistön. Olette osoittaneet syksyn harjoituksissa hyvää osaamista ja asennetta. Tehkää edelleen parhaanne ja tukekaa taistelukavereitanne tässäkin harjoituksessa - kaveria ei jätetä! Iloinen pilke silmäkulmassa ja hyvällä huumorilla selvitään vaativistakin tehtävistä. Johtajat, ottakaa paikkanne joukkonne kärjessä omalla esimerkillä, vahvalla asenteella ja kovalla ammattitaidolla.

Kaikkien on ymmärrettävä, että hyvin ja oikein tehty työ- ja palvelusturvallisuus luo edellytykset taistelutehtävien toteuttamiselle. Tehtävien huolellinen suunnittelu ja valmistelu sekä omien tehtävien osaaminen ovat perusta turvalliselle toiminnalle. Operaatioiden toteutusvaiheessa on säilytettävä maltti. Kiire ja hätäily johtavat helposti vahinkoihin, jotka tositilanteessakin aiheuttaisivat kitkaa ja pahimmillaan vaarantavat koko operaation toteutuksen. Luotan teidän harkintakykyyn ja osaamiseen.

Harjoitus toteutetaan osin yksityisten omistamilla mailla ja tiestöllä. Käsken kaikkia harjoitukseen osallistuvia joukkoja ja erityisesti kouluttajia kiinnittämään huomiota maastoa ja puustoa säästävään toimintatapaan sekä kohteliaaseen käyttäytymiseen alueen asukkaita kohtaan. Mikäli vaurioita tapahtuu, niistä on välittömästi ilmoitettava harjoituksen johtoon. Ammuntaa on ehdottomasti vältettävä asutuksen läheisyydessä. Maanpuolustus on meidän kaikkien yhteinen asia.

Toivotan osallistuville joukoille mieliinpainuvaa ja turvallista harjoitusta. Osoittakaa taitonne ja osaamisenne!

KAARTI PÄÄLLE - YHDESSÄ VOIMA!

Harjoituksen johtaja

Prikaatikenraali Pasi Välimäki

Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola
´