Hyppää sisältöön

Saapumiserän 1/18 sotilasvala ja sotilasvakuutus Santahaminassa 16.2.2018

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 5.2.2018 15.04
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentissä 8. tammikuuta palveluksensa aloittaneiden alokkaiden sotilasvala ja sotilasvakuutus järjestetään Santahaminassa perjantaina 16.2.2018.

Päivän ohjelma

  • Klo 17.30 sotilasvakuutus (Kaartin jääkärirykmentin esikunnan pihalla)
  • Klo 18.00 paraatikatselmus, sotilasvala (kasarmialueen alakenttä)
  • Noin klo 18.30 ohimarssi (Santahaminantie)

Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen vastaanottaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Ahti Kurvinen. Ohimarssin päätyttyä alokkaille pidetään lomatarkastus yksiköittäin. Tämän jälkeen he pääsevät valalomalle.

Sotilasvakuutus alkaa klo 17.30 ja sotilasvala klo 18.00. Joukot ryhmittyvät tilaisuuteen noin 15-20 minuuttia ennen sen alkamista. Paraatikatselmuksen ja sotilasvalan jälkeen joukot valmistautuvat ohimarssiin siirtymällä valakentältä ohimarssin lähtökynnykselle. Joukkojen valmistautuessa ohimarssiin, läheiset ehtivät siirtymään valakentän vieressä kulkevan Santahaminantien varteen ohimarssin seuraamista varten.

Saapuminen, pysäköinti ja liikenteenohjaus
Santahaminan portista pääsee sisälle klo 16.00 alkaen. Portilla on varauduttava henkilöllisyyden todistamiseen, joten tilaisuuteen osallistuvilla aikuisilla on oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus mukana (esim. ajokortti). Lisäksi tilaisuutta seuraamaan tulevien tulee ilmoittaa etukäteen osallistujien nimet palveluksessa olevan alokkaan kautta eteenpäin.

Saapumiseen, pysäköintiin ja tapahtumapaikalle siirtymisiin pyydetään varaamaan riittävästi aikaa. Santahaminaan on mahdollista tulla myös julkisilla kulkuvälineillä. Bussi nro 86 kulkee Herttoniemen metroasemalta aina Santahaminan saarelle asti. Bussin aikataulun löydät Helsingin seudun liikenteen (HSL) sivuilta.

Sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä Santahaminan portilta pysäköintialueille ja pysäköintialueilta tilaisuuden aloituspaikalle. Liikenteenohjaajat täyttävät pysäköintialueet järjestyksessä, joten etäisyys pysäköintialueelta tapahtumapaikalle voi olla pitkähkö. Liikuntarajoitteisia varten on varattu henkilöpakettiauto, joka on valmistautunut kuljettamaan liikuntarajoitteisia pysäköintialueilta tapahtumapaikalle ja takaisin. Ilmoitathan kuljetustarpeestasi pysäköintialueilla oleville liikenteenohjaajille.

Valokuvaus tilaisuuksissa
Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa valokuvata, mutta joukkojen väliin ja paraatikentän keskelle meneminen on kiellettyä.

Sotilaskoti
Sotilaskodin myyntipisteistä on mahdollista ostaa virvokkeita tilaisuuksien ajan. Myyntipisteet sijaitsevat sotilaskodissa, Esikunta- ja viestikomppanian tykkihallissa sekä 1.Jääkärikomppanian eteläpäädyssä ulkona (sotilaskotiauto).

WC-tilat
WC -tilat löytyvät kaikista alokasyksiköistä ja Perinnetalosta. Näissä tiloissa on myös mahdollisuus lämmitellä tarpeen niin vaatiessa.

Muuta
Suosittelemme teitä varautumaan tilaisuuteen sään mukaisella varustuksella sekä mukavilla jalkineilla. Läheisillä on mahdollisuus lämmittelyyn 1. Jääkärikomppanian, 2. Jääkärikomppanian ja Esikunta- ja viestikomppanian tykkihalleissa klo 16-18 välisenä aikana.

Alokas voi itse päättää osallistuuko hän sotilasvalaan vai sotilasvakuutukseen. Muistathan varmistaa omalta alokkaaltasi kumpaan tilaisuuteen hän on osallistumassa.

´