Hyppää sisältöön

Viestintävarusmiehenä Maavoimien huipulla

Maavoimien esikunta
Julkaisuajankohta 19.1.2018 9.16
Uutinen

Maavoimien esikunnassa on palvellut syyskuusta 2017 lähtien kaksi viestintävarusmiestä. Erikoiskoulutuskausi Mikkelissä on ollut valokuvausmiehille Emil Ihamuotilalle ja Joonas Pöntiselle mielenkiintoinen kokemus. Seuraavan saapumiserän erityistehtävähaku on tällä hetkellä käynnissä.

Erityistehtäviin Maavoimien esikuntaan haetaan valtakunnallisessa erityistehtävähaussa peruskoulutuskauden loppupuolella. Hakuajan päättymisen jälkeen osa hakijoista kutsutaan valintakokeisiin hakemusten perusteella. Valintakokeet läpäisseet varusmiehet siirtyvät Mikkeliin viestintävarusmiehen tehtäviin. Maavoimien esikuntaan haetaan viestintävarusmiehiksi sekä toimittajaa että graafikkoa.

– Haimme erityistehtäviin, koska halusimme lisätä ja kehittää omaa osaamistamme ja nähdä, mitä kaikkea Puolustusvoimissa tapahtuu, kertovat Maavoimien esikunnan viestintävarusmiehet.

– Maavoimien esikunnassa viestintävarusmies toteuttaa monenlaisia tehtäviä. Työtehtäviin kuuluu valokuvausta, graafista suunnittelua ja sisällön tuottamista, kuten tiedotteiden ja teema-artikkeleiden kirjoittamista, sosiaaliseen mediaan sekä Maavoimien verkkosivuille. Työskentelemme Maavoimien esikunnan kansliassa osana viestintätiimiä, kertoo graafikkona palveleva viestintävarusmies Ihamuotila.

Viestintävarusmiehenä Maavoimien esikunnassa pääsee hyödyntämään ja kasvattamaan omaa osaamistaan sekä viestinnän tehtävissä että teknisten työkalujen, kuten julkaisujärjestelmien käytössä. Tämän lisäksi osana palvelusta suoritetaan valokuvausmieskurssi, jonka opit pätevät sellaisenaan myös palveluksen ulkopuolella.

– Olemme oppineet myös tulevan työelämän kannalta hyödyllisiä perustaitoja, kuten aikataulutusta ja projektinhallintaa, kertoo Ihamuotila.

Työskentelytilat ja majoitus ovat Mikkelissä, Maavoimien esikunnassa. Varusmiesten työskentelytilat sijaitsevat viestintätiimin työtilojen yhteydessä. Käytössä on tarvittavat ja ajanmukaiset työvälineet, kuten kamera ja tietokoneet. Palveluspäivien jälkeen varusmiehillä on mahdollisuus viettää vapaa-aikaansa Mikkelissä, ja Karkialammelta löytyy hyvät liikuntamahdollisuudet.

Viestintävarusmiehenä Maavoimien esikunnassa:

  • Jokainen päivä on erilainen
  • Mielekkäät ja haastavat palvelustehtävät
  • Erinomainen majoitus ja työpaikkaruokailu
  • Palveluspaikka Mikkelissä Karkialammella
  • Palvelusaika 255 vuorokautta
  • Lisätietoa ja hakuohjeet löytyvät täältä.

 

 

´