Uudet alokkaat Ilmasotakouluun

Ilmasotakoulu 2.1.2017 16.50
Tiedote

Ilmasotakoulussa palveluksen aloitti maanantaina 2.1.2017 286 alokasta, joista 13 on vapaaehtoisen asepalveluksen suorittavaa naisia.

Palvelus alkaa kahdeksan viikkoa kestävällä peruskoulutuskaudella, jonka aikana uudet varusmiehet oppivat sotilaan perustaidot.

Peruskoulutuskaudella arvioidaan varusmiehen soveltuvuus erikois- ja johtajakoulutukseen sekä tehdään kuntotestit. Peruskoulutuskauden koulutuksen sisältö ja toteutustapa on sama kaikissa puolustushaaroissa, mutta ilmavoimien joukko-osastojen peruskoulutuskauden koulutuksessa huomioidaan lisäksi ilmavoimien toimintaympäristön edellyttämien sotilaan perustaitojen erityispiirteet.

Peruskoulutuskauden päättyessä varusmiehet tullaan jakamaan eri jatkokoulutusryhmiin. Valinnoissa huomioidaan peruskoulutuskauden aikainen menestys, erityisosaaminen ja mahdollisuuksien mukaan varusmiehen oma halukkuus. Palvelusaika on tehtävästä riippuen joko 165, 255 tai 347 vuorokautta.

Ilmasotakoulun vala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään perjantaina 17.2.2017 klo 10.00 Tikkakoskella. Juhlaan ovat tervetulleita varusmiehen sukulaiset ja tuttavat.