Erikoisjoukot

Haluatko nähdä erilaisen puolen intistä ja päästä tekemään asioita, joista muut vain haaveilevat? Haluatko olla osa Suomen Puolustusvoimien kovimpia ja osaavimpia joukkoja? Hae erikoisjoukkoihin ja haasta itsesi!

Kutsunnoissa ei määrätä erikoisjoukkoihin vaan niihin haetaan erillisellä haulla. Useimpiin tehtäviin voi hakea vielä kutsuntojen ja palveluspaikan määrittämisen jälkeenkin, mutta jos mieluinen erikoisjoukko on jo tiedossa, kannattaa siitä kertoa kutsuntatilaisuudessa. Osaan tehtävistä voi hakea vielä peruskoulutuskauden aikana. Haku on avoin kaikille varusmiehille.

Useimpiin erikoistehtäviin kuuluvat haastattelu ja valintakoe. Ennen varusmiespalvelusta voit tiedustella tehtäviä aluetoimistoista ja palveluksen aikana perusyksikkösi päälliköltä.

Erikoisjoukkoihin hakeutuville

  • Hakemus erikoisjoukkoihin
  • Hae laskuvarjojääkäriksi, erikoisrajajääkäriksi, sukeltajaksi, Suomen kansainväliseen valmiusjoukkoon, hävittäjä- ja helikopteriapumekaanikoksi, ilmavoimien tilannevalvojaksi ja taistelunjohtajaksi, ilmavoimien sotilaskuljettajaksi sekä lentäjäksi Puolustusvoimien sähköisen asioinnin kautta. Täytä hakemus osoitteessa https://asiointi.puolustusvoimat.fi