Hyppää sisältöön

ARMY NORTH17 -harjoitus käynnistyi Rovajärvellä

Kainuun prikaatiMaavoimat
Julkaisuajankohta 23.5.2017 18.02
Tiedote

Maavoimien ARMY NORTH17 -ampuma- ja taisteluharjoitus on käynnistynyt maanantaina 22. toukokuuta Rovajärven ampuma-alueella joukkojen saapumisella alueelle.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä yli 6000 henkilöä eri vaiheissa. Kaluston noin tuhat ajoneuvoa saapuvat harjoitukseen pääosin junakuljetuksilla osin vielä kuluvan viikon aikana.

Varusmiehille ARMY NORTH17 -harjoitus on varusmieskoulutuksen huipentuma, loppusota, jossa mitataan palveluksen aikana saatu koulutus ja osaaminen. Harjoituksen alkuvaiheen johtaja, prikaatikenraali Vesa Virtanen odottaakin ensimmäisenä päivänä näkevänsä reippaita suorituksia.

- Odotan reippaita suorituksia ja pirteää ilmettä sekä innokkaita osallistujia. Tällä tarkoitan sitä, että kaikki yrittäisivät parhaansa sillä olosuhteet ovat hyvät. Tästä tulee mielenkiintoinen ja monipuolinen harjoitus kaikille. Varusmiesten lisäksi harjoitukseen osallistuu kadetteja ja reserviläisiä. Harjoitus on alkanut suunnitellusti ja täällä on hienot joskin vielä osin lumiset olosuhteet. Mukana on eri vaiheissa yhteensä 6150 sotilasta, jotka harjoittelevat eri aselajien yhteistoimintaa.

Ensimmäisellä viikolla ammutaan erilaisia ammuntoja, joissa jalkaväkeä tuetaan mm. panssarintorjunta-aseilla, kranaatinheittimistöllä, tykistöllä ja raketinheittimistöllä. Ampumaharjoituksesta siirrytään joustavasti taisteluharjoitukseen jälkimmäisellä viikolla.

Yhteistoimintaa Ilmavoimien ACE17:n kanssa

Parhaillaan käynnissä olevalla Ilmavoimien monikansallisella ACE17-harjoituksella on yhtymäpintaa Rovajärven harjoituksen kanssa.

- ACE17-harjoitus ja ARMY NORTH17 on yhteen sovitettu siten, että meillä on tiettyjä taukoja ammunnoissa jolloin ACE17-harjoituksen koneet lentävät alueen yllä. Me saamme puolestaan aidon tuntuista maalitoimintaa Ilmavoimien harjoituksesta. Varusmiehille ja reserviläisille on varmasti mielenkiintoista nähdä taistelukoneita alueen yläpuolella, sillä välttämättä kaikki koneet eivät ole kotimaisia.

´