Ego on vuoden sotakoira

Kainuun prikaati 21.11.2018 7.56
Tiedote
Ego on vuoden sotakoira

Kainuun prikaatin saksanpaimenkoira H-Ego on valittu vuoden sotakoiraksi.

Vuoden Sotakoira 2018 on saksanpaimenkoira H-Ego 1062 "Ego". Ego työskentelee Kainuun prikaatissa, jossa se on ollut yli kuusi vuotta mukana varusmiesten koulutuksessa. Tehtävänsä se on aina hoitanut moitteettomasti ja loppumattomalla energialla. Tällä hetkellä Egon ohjaaja on varusmies Oskar Rautio. Rautio kuvailee, että kaikista parhaiten hänelle on jäänyt mieleen sotilaspoliisien kanssa yhdessä tehty harjoitus, jossa erikoisjoukot olivat laskeutuneet alueelle ja he lähtivät Egon kanssa niitä jäljestämään. Viiden kilometrin jäljestyksen jälkeen joukot löytyivät täydestä pimeydestä Egon hyvän vainun ansiosta.

Suomen Kennelliitto palkitsee perinteiset vuoden virkakoirat. Tänä vuonna Vuoden virkakoira -arvonimen vastaanottavat rajakoira Loki, sotakoira Ego, vankilakoira Iiro, poliisikoira Jekku ja tullikoira Manu. Palkittavat koirat ovat tahoillaan valinneet Rajavartiolaitos, Puolustusvoimat, Rikosseuraamuslaitos, Poliisi ja Tulli. Suomen Kennelliitto palkitsee Vuoden virkakoirat Koiramessuilla 15. joulukuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

Kaikki palkitut koirat ovat osoittaneet erinomaisuutensa tehtävässään ihmisen apuna. Tänä vuonna mukana on useiden eri rotujen edustajia. Virkakoirana voivat toimia hyvin monenlaiset koirat ja esimerkiksi koiran pienestä koosta voi olla hyötyä yllättävissäkin tilanteissa. Kaikkia valittuja koiria yhdistää niiden valtava työmotivaatio ja hyvä hajuaisti, jonka avulla koirat ovat tehneet lukuisia löytöjä työuriensa aikana.

– Koira on korvaamaton apu monenlaisissa tilanteissa, ja näistä suurta osaa on vaikea meidän edes kuvitella. On ilo saada palkita Vuoden virkakoirat kolmatta kertaa ja antaa samalla tunnustusta koiranohjaajille heidän tekemästään pitkäjänteisestä työstä, kommentoi Kennelliiton hallituksen ja hyötykoiratoimikunnan puheenjohtaja Harri Lehkonen.