Lähes 10 000 aloittaa palveluksen Maavoimissa

Maavoimat 4.1.2019 10.04
Uutinen

Maanantaina 7. tammikuuta aloittaa Maavoimien kahdeksassa joukko-osastossa varusmiespalveluksensa lähes 10 000 alokasta.

Suurimmat vastaanottavat joukko-osastot ovat Porin prikaati Säkylässä ja Niinisalossa (2150), Karjalan prikaati Vekaranjärvellä (2070) ja Kainuun prikaati Kajaanissa (1880).

Saapumiserän 1/19 alokkaita ottavat vastaan myös Kaartin jääkärirykmentti Helsingin Santahaminassa, Panssariprikaati Parolannummella, Jääkäriprikaati Sodankylässä ja Rovaniemellä, Maasotakoulu Haminassa sekä Utin jääkärirykmentti Kouvolassa.

Varusmiespalveluksen tavoitteena on ylläpitää Puolustusvoimien valmiutta ja kouluttaa asevelvolliset sotilaallisen maanpuolustuksen tehtäviin.

Palvelus muodostuu koulutusjaksoista ja kestää koulutuksesta riippuen 165, 255 tai 347 päivää.

Peruskoulutuskaudella opitaan sotilaallisen toiminnan yleiset perusteet ja sotilaan perustaidot ja suoritetaan sotilaan perustutkinto. Peruskoulutuskaudella tehdään myös varusmiesten koulutusvalinnat, joissa koulutettavat määrätään eri koulutushaaroihin ja -ryhmiin, johtajakoulutukseen ja erikoiskoulutuskursseille.

Erikoiskoulutuskaudella opitaan oman puolustushaaran, aselajin ja koulutushaaran mukaiset sotilaan tiedot ja taidot. Koulutus antaa valmiudet toimia koulutushaaran mukaisessa tehtävässä partion, ryhmän tai joukkueen osana.

Varusmiespalveluksen toiminnallinen ja taidollinen huipentuma on joukkokoulutuskausi, jonka aikana harjaannutaan toimimaan omassa tehtävässä osana tulevaa sodan ajan joukkoa.

Lisätietoa varusmiespalveluksesta, koulutusjaksoista ja varusmiespalveluksen kehittämisestä saat sivuiltamme: varusmies.fi.

Vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaa Maavoimissa maanantaina lähes 440 naista. Naiset voivat suorittaa varusmiespalveluksen vapaaehtoisesti kaikissa palvelustehtävissä. Hakuaika naisten vapaaehtoisen asepalveluksen seuraaviin saapumiseriin päättyy 1. maaliskuuta 2019. Hakuohjeet ja lisätietoa naisten palveluksesta löytyy tästä.