Hyppää sisältöön

Maanpuolustuksen superlauantai Kajaanissa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 13.8.2018 11.11
Tiedote

Kajaanissa vietetään lauantaina maanpuolustuksen superlauantaita eri tapahtumineen.

Lauantaina Kainuun prikaatin alokkaat viettävät valapäivää ja päivä jatkuu Puolustusvoimat 100 -kesäkiertueohjelman merkeissä Kajaanin keskustassa.

Lauantain ohjelma

  • 8 lipunnosto, rauniolinna
  • 9 vala ortodoksisille alokkaille, Kajaanin ortodoksisen seurakunnan kirkko
  • 10.30 sotilasvakuutus, KAO:n liikuntasali
  • 11.50 Hornet-ylilento valakentän ja kaupungin yli, Karjalan lennosto (säävaraus)
  • 12 vala, Vimpelinlaakson urheilustadion
  • 14 kalustonäyttely, Raatihuoneentori
  • 18 kesäkiertuekonsertti, Rantapuisto

Vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimii sotilaskotitoiminnan satavuotista juhlavuotta viettävän Kainuun Sotilaskotiyhdistyksen puheenjohtaja Heli Itkonen ja valan ja vakuutuksen vastaanottaa Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Tuomo Repo.

Vimpelinlaaksoon odotetaan lähes kahdeksan tuhatta valavierasta, minkä vuoksi liikenne voi ruuhkautua ohiajotiellä ennen puoltapäivää ja vastaavasti noin kello 14 alkaen valatilaisuuksien päätyttyä.

Kalustonäyttelyssä Raatihuoneentorilla on esillä kalustoa kaikista Kainuun prikaatissa koulutettavista viidestä aselajista viestistä, huollosta, jalkaväestä, pioneereista ja tykistöstä.

Rantapuiston kesäkiertuekonsertissa musiikista vastaavat Ilmavoimien Big Band, Lapin Sotilassoittokunta solistinaan Janna ja Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Show Band.

Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue 2018 liittyy viikonloppuna kaupungissa pidettävään Linnanvirta 2018 -tapahtumiin. Viikonlopun tapahtumien ajaksi linnansilta on suljettu liikenteeltä perjantaina kello 16-24, lauantaina 7.30-15 ja sunnuntaina 9-13.

» Lisätietoa valatapahtumiin saapuville

´