Repo 217 -taisteluharjoitus päättyy - harjoituksen johtaja kiittää

Karjalan prikaati 1.12.2017 15.08
Tiedote
Repo 217 -taisteluharjoitus päättyy - harjoituksen johtaja kiittää

Harjoitukselle asetettu päämäärä täyttyi ja tavoitteet saavutettiin. Joukot ja johtajat harjaantuivat vaativissa puolustus- ja hyökkäystaisteluissa sekä oman tehtävän toteuttamiseen että aselajien väliseen yhteistoimintaan. Tilanteista selviäminen ja tehtävien täyttäminen edellyttivät aloitteellisuutta, sitkeyttä ja taistelutaitoa.

 

Joukoilla oli pieni pilke silmäkulmassa koko harjoituksen ajan. Näin tehtävät ja suoritukset saatiin vietyä loppuun saakka. Harjoitteissa saatiin aikaan riittävä määrä toistoja ja kaikkien osaaminen kasvoi koko harjoituksen ajan. Alkutalven sää- ja valaistusolosuhteet asettivat erityisiä vaatimuksia toimintakyvyn ja palvelusturvallisuuden ylläpitämiselle. Välillä koeteltiin omia rajoja niin fyysisesti kuin psyykkisesti - saatoitte huomata, että reippaalla ja positiivisella asenteella vaikeudet voitetaan.

Tämäkin harjoitus osoitti, että joukkojen taistelutekninen osaaminen on hyvällä tasolla. Hyvin järjestetyt koulutus- ja taistelutapahtumat loivat edellytykset joukkojen ja johtajien osaamisen kehittymiseen. Joukkojen kouluttajat ja taistelutapahtumien erotuomarit valmistelivat ja ohjasivat johtajien ja joukkojen toimintaa siten, että harjoitustavoitteet voitiin saavuttaa. Viimeisenä päivänäkin suorituksia uusittiin, jotta saatiin varmasti oikeat suoritukset ja toimintatavat taistelijoiden lihasmuistiin.

Esikuntiin sijoitetut reserviläiset ottivat paikkansa ja täyttivät tehtävänsä ansiokkaasti. Joukoissa palvelleet reserviläiset toteuttivat tehtävät kuin olisivat aktiivipalveluksessa. Motivaatio, osaaminen ja sitoutuminen tehtäviin oli esimerkillistä.

Harjoitusjoukkojen asenne ja suoritukset osoittavat, että suorituskykymme riittää täyttämään ensimmäiset poikkeusolojen tehtävät.  Olen harjoituksen lopputulokseen perin tyytyväinen. Kiitän kaikkia harjoitukseen osallistuneita sitoutumisesta annettuihin tehtäviin ja positiivisesta asenteesta - loppuun saakka!

Toivotan kaikille turvallista kotimatkaa ja hyvää itsenäisyyspäivää ensi viikolla.

KAARTI PÄÄLLE – YHDESSÄ VOIMA!

Joukko-osasto Kouvola, Vekaranjärvi