Taisteluharjoituksen johtajan lopputervehdys harjoitusjoukoille:
Turvallisesti kotivaruskuntiin

Maavoimat 3.12.2017 14.36
Tiedote
Turvallisesti kotivaruskuntiin

Uusimaa 17 -harjoituksen taisteluvaihe onnistuttiin toteuttamaan suunnitellusti. Harjoitustilanteet, joukkojen toimintaympäristö ja harjoituksen aikana vallinnut säätila loivat olosuhteista vaativat. Kaikesta edellä mainitusta huolimatta joukot kykenivät nopeissakin tilanteissa toteuttamaan tehtävänsä.

Harjoituksessa näkemäni perusteella joukkojen asenne, toiminta ja yritys olivat kohdallaan – kuten näiden pitääkin olla. Harjoitusjoukon maanpuolustustahto ja -henki ovat olleet erinomaisia, kuten lähestyvän 100-vuotisjuhlan kynnyksellä tuleekin.

Harjoitusjoukoissa on nähty sekä onnistumisia että epäonnistumisia. Yhteistoimintaa muiden kanssa tai toimintaa ennalta tuntemattomalla alueella ei voi koskaan harjoitella liikaa.

Palvelusturvallisuudesta on Uusimaa 17 -harjoituksessa huolehdittu hyvin. Tästä huolimatta jokaiselta vaaditaan vielä erityistä valppautta, jotta turvallisuus säilyy loppuun saakka. Vaikka vastustajan lyöminen harjoituksessa on keskeistä, on myös ensiarvoisen tärkeää päästä turvallisesti harjoituksesta kotiin huoltamaan, lepäämään ja jatkamaan palvelusta turvallisesti loppuun saakka.

Kiitän harjoitusjoukkoa ja erityisesti kouluttajia turvallisesti läpiviedyistä taisteluista ja toivotan kaikille harjoitukseen osallistujille hyvää itsenäisyyspäivää!

Säilyttäkää hyökkäyshenki myös tulevissa harjoituksissa.

Iske ja murra!

 

Eversti Kari Nisula

Uusimaa 17 -taisteluharjoituksen johtaja