Haku erityistehtäviin on päättynyt

Saapumiserän 1/19 varusmiesten erityistehtävähaku 7.-27.1.2019.

Erityistehtävissä pääset hyödyntämään osaamistasi, syventämään taitojasi ja hankkimaan arvokasta työkokemusta sekä kontakteja tulevaisuuteen! Haku on kaikille alokkaille avoin ja erityisosaaminen testataan tarvittaessa pääsykokeessa tai haastattelussa. Palveluksen kesto on 255 päivää ja johtajakoulutuksen suorittavilla 347 päivää.

Haku peruskoulutuskaudella

Haku erityistehtäviin on avoin kaikille alokkaille. Tehtäviin haetaan peruskoulutuskauden aikana eli juuri oman saapumiserän palveluksen alkaessa.

Hakijoilta ei edellytetä haetun alan loppututkintoa, vaan soveltuvuus ja osaaminen testataan pääsykokeissa sekä haastattelussa. Myös kiinnostus johtajakoulutukseen kartoitetaan haastatteluissa. Palvelukseen halutaan motivoituneita, oma-aloitteisia ja osaavia varusmiehiä.

  • Täytä hakulomake huolellisesti ja muista liittää mukaan mahdolliset työnäytteet. Muista noudattaa liitetiedoston lisäysohjetta.
  • Pääesikunta kutsuu esikarsinnan läpäisseet hakijat haastatteluun sekä pääsykokeisiin Riihimäelle.
  • Valintakokous pidetään muutaman päivän sisällä valintatilaisuudesta, jonka jälkeen erityistehtäviin valitut varusmiehet saavat ilmoituksen hakutuloksestaan tekstiviestitse.
  • Komennus uuteen palveluspaikkaan toimitetaan joukko-osastosi esimiehelle. Siirryt peruskoulutuskauden jälkeen uuteen yksikköön ja uusiin tehtäviin.
  • Johtajiksi koulutettavat siirtyvät erityistehtäviin johtajakoulutuksen jälkeen.

Vaikka olisit sijoitettuna jo muihin tehtäviin, olet oikeutettu hakemaan erityistehtäviin ja ottamaan tehtävän vastaan mikäli tulet valituksi. Jos tarvitset aikaa hakulomakkeen täyttöön, kysy rohkeasti yksikkösi esimiehiltä lupaa päästä esimerkiksi sotilaskodin tietokoneille. Kaikissa erityistehtävähakuun liittyvissä, mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä parasta aikaa erityistehtävissä palveleviin varusmiehiin lähettämällä viestin WhatsApp-numeroon 0299 815121. Katso myös usein kysytyt kysymykset täältä.

Hae varusmiesten erityistehtäviin!

Johtajaksi erityistehtäviin

Kiinnostus puolustusvoimien johtajakoulutukseen kartoitetaan haastatteluissa. Erityistehtäviin valitut ja johtajakoulutukseen osallistuvat varusmiehet suorittavat johtajakoulutuksen omassa yksikössään tai Reserviupseerikoulussa, jonka jälkeen (noin 3 kk myöhemmin) palvelus jatkuu erityistehtävissä varusmiesjohtajana.

Haku johtajakaudella

Varusmiesjohtajahaku erityistehtäviin toteutetaan vuosittain huhti-toukokuussa ja loka-marraskuussa aliupseerikurssin (AUK 2) ja reserviupseerikurssin ensimmäisen neljän viikon aikana. Saapumiserän 2/18 johtajahaku on päättynyt.

Rekisteriseloste

Asevelvollisrekisterin rekisteriseloste