Haku erityistehtäviin

Saapumiserän 2/18 varusmiesten erityistehtävähaku toteutetaan 9.-29.7.2018.

Haku peruskoulutuskaudella

Haku erityistehtäviin on avoin kaikille alokkaille. Tehtäviin haetaan peruskoulutuskauden aikana eli juuri oman saapumiserän palvelukseen astuessa.

Hakijoilta ei edellytetä haetun alan loppututkintoa, vaan soveltuvuus ja osaaminen testataan pääsykokeissa sekä haastattelussa. Myös kiinnostus johtajakoulutukseen kartoitetaan haastatteluissa. Palvelukseen halutaan motivoituneita, oma-aloitteisia ja osaavia varusmiehiä.

Lomakkeen kysymyksiin vastaamiseen kannattaa varata aikaa ja ajatusta. Joissakin haettavissa tehtävissä työnäytteillä on suuri merkitys, joten niiden kokoamiseen kannattaa panostaa. Kaikkea lisämateriaalia ei tarvitse lähettää sähköpostitse, vaan linkkejä voi lisätä verkossa oleviin portfolioihin tai edustaviin profiileihin hakulomakkeessa.

  • Täytä hakulomake huolellisesti ja muista liittää mukaan mahdolliset työnäytteet. Muista noudattaa liitetiedoston lisäysohjetta.
  • Pääesikunta kutsuu esikarsinnan läpäisseet hakijat haastatteluun sekä pääsykokeisiin Riihimäelle.
  • Valintakokous pidetään muutaman päivän sisällä valintatilaisuudesta, jonka jälkeen erityistehtäviin valitut varusmiehet saavat ilmoituksen hakutuloksestaan tekstiviestitse.
  • Komennus uuteen palveluspaikkaan toimitetaan joukko-osastosi esimiehelle. Siirryt peruskoulutuskauden jälkeen uuteen yksikköön ja uusiin tehtäviin.
  • Johtajiksi koulutettavat siirtyvät erityistehtäviin johtajakoulutuksen jälkeen.

Vaikka olisit sijoitettuna jo muihin tehtäviin, olet oikeutettu hakemaan erityistehtäviin ja ottamaan tehtävän vastaan mikäli tulet valituksi. Jos tarvitset aikaa hakulomakkeen täyttöön, kysy rohkeasti yksikkösi esimiehiltä lupaa päästä esimerkiksi sotilaskodin tietokoneille. Kaikissa askarruttavissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä parasta aikaa erityistehtävissä palveleviin varusmiehiin WhatsAppin kautta.

Hakemus varusmiesten erityistehtäviin

Haku johtajakaudella

Kiinnostus puolustusvoimien johtajakoulutukseen kartoitetaan haastatteluissa. Erityistehtäviin valitut ja johtajakoulutukseen osallistuvat varusmiehet suorittavat johtajakoulutuksen omassa yksikössään tai Reserviupseerikoulussa, jonka jälkeen (noin 3 kk myöhemmin) palvelus jatkuu erityistehtävissä varusmiesjohtajana.

Varusmiesjohtajahaku erityistehtäviin toteutetaan vuosittain huhti-toukokuussa ja loka-marraskuussa aliupseerikurssin (AUK 2) ja reserviupseerikurssin ensimmäisen neljän viikon aikana. Saapumiserän 1/18 johtajahaku on päättynyt.

Rekisteriseloste