Kuva Puolustusvoimat, Jarno Riipinen

Kutsuntojen jälkeen

Tulevaan palvelukseen kannattaa valmistautua perehtymällä armeijan arkeen ja kohottamalla kuntoa.

Palveluksen aloittamismääräys

Palveluksen aloittamismääräys annetaan sinulle joko kutsuntatilaisuudessa tai se lähetetään postitse. Siitä selviää, milloin ja missä joukko-osastossa sinun on aloitettava palvelus. Palveluksen aloittamismääräys on samalla matkalippusi, joten säilytä se huolellisesti.

Palvelukseen valmistautuminen

Ennen palveluksen aloittamista on hyvä tutustua varusmiespalvelukseen, kasarmin arkeen ja eri palvelustehtäviin. Mitä paremmin perehdyt, sitä mielekkäämpää palveluksen aloittaminen tulee olemaan. Hyviä tiedonlähteitä ovat Puolustusvoimien verkkosivut, Varusmies-kirja sekä Puolustusvoimien sosiaalinen media. Liity tulevan joukko-osastosi Facebook-saapumiseräryhmään saadaksesi tietoa palveluksesta ja tutustuaksesi tuleviin inttikavereihisi! Joukko-osaston Facebook-saapumiseräryhmän löydät hakemalla oman joukko-osastosi lyhennettä ja saapumiserää (esimerkiksi KAARTJR 2/15) Facebookissa.

Puolustusvoimat tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää toimintakykyäsi ennen palvelukseen astumista ja sen aikana. Jos epäilet fyysistä kuntoasi, on kunnon kohottaminen syytä alkaa hyvissä ajoin ja tutustua MarsMars-palveluun. Samassa osiossa voit kehittää itseäsi myös psyykkisesti, sosiaalisesti ja eettisesti jotta olet palveluksen alkaessa huippukunnossa!

Jos terveydentilasi muuttuu

Jos terveydentilasi muuttuu kutsuntojen jälkeen ennen varusmiespalveluksen alkua, ole yhteydessä omaan aluetoimistoosi, jotta muutosten vaikutus palveluskelpoisuuteesi voidaan arvioida ennen palveluksen alkua.

Lääkkeet

Tullessasi palvelukseen ota mukaan käyttämäsi lääkitys noin kahden viikon ajaksi sekä kyseisten lääkkeiden reseptit. Tulotarkastuksen jälkeen saat kaikki tarvitsemasi lääkkeet ilmaiseksi varuskunnan terveysasemalta.

Inttikuntoon ennen palvelusta