Kuva Puolustusvoimat, Helmi Saarela.

Visuaalisuutta rekrytointiin

Valokuvausmies Samuli Kuittinen suorittaa palvelustaan uunituoreessa erityistehtävässä Puolustusvoimien palvelukeskuksessa Joensuussa.

Kuittinen suorittaa palvelustaan mediavarusmiehenä Puolustusvoimien rekrytoinnin tukena ja majoittuu Onttolan rajajääkärikomppaniassa. Työtehtäviin kuuluu muun muassa kuvankäsittelyä, valokuvaamista mielenkiintoisissa paikoissa ja erilaisiin rekrytoinnin projekteihin osallistumista.

– Olen saanut tehdä monenlaisia luovuutta vaativia työtehtäviä erittäin hyvässä porukassa. Käsittelen kuvia some-kanavia varten, mutta olen päässyt myös eri joukko-osastoihin sekä harjoituksiin valokuvaamaan. Kävin esimerkiksi Karjalan lennostossa kuvaamassa muun muassa Hornetteja.

Kuittinen suoritti erityistehtävään siirryttyään valokuvausmieskurssin Tuusulassa, jonka jälkeen hän sai valokuvausmiehen arvon ja hihamerkin. Tuusulassa järjestetty viikon kurssi antaa hyvät valmiudet valokuvausmiehenä toimimiseen.

– Valokuvausmieskurssilta sai erittäin hyvää oppia, mutta parasta siinä kuitenkin oli tutustuminen muihin erityistehtävissä palveleviin.

Rekrytointisektorilla työskentely on mielenkiintoista ja vastuutakin saa reilusti.

– Minut on otettu erittäin hyvin mukaan porukkaan ja hetkeäkään ei ole ollut olo, että olisin vain tekemässä väkisin keksittyjä tehtäviä. Olen muun muassa saanut osallistua todella laajasti some-postauksien suunnitteluun, tekemiseen ja kuvittamiseen.

Kuittinen kehuu myös palveluksen suorittamisen puitteita palvelukeskuksessa.

– Onhan tämä ainutlaatuinen ympäristö luovaan työskentelyyn. Uudet, värikkäät toimitilat ja ruokalapalvelut Tiedepuistolla ovat erityinen lisä omaan palveluspäivään mielenkiintoisten tehtävien lisäksi.

Kuittinen saa palveluksestaan lisäksi työtodistuksen ja runsaasti oikeaa työkokemusta, joka olisi jäänyt saamatta ilman erityistehtäviin hakeutumista.

– Erityistehtäviin hakeutumista suosittelen kaikille, jotka haluavat ottaa kaiken irti intistä tulevaa työelämääkin ajatellen.

Kiinnostuitko mediavarusmiehen tehtävästä?